در ششمین روز از نمایش انیمیشن‌های عروسکی، روز یکشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه ساعت ۵ بعدازظهر، انیمیشن «فاوست» به کارگردانی «یان شوانکمایر» محصول سال ۱۹۹۴ به مدت ۹۰ دقیقه به زبان اصلی با زیر نویس فارسی، در سالن «سینما تک» موزه هنرهای معاصر تهران برگزار می‌شود. 

  گوته، شاعر، نقاش و نویسنده آلمانی که مشهور‌ترین بازخوانی از افسانه‌ی فاوست متعلق به اوست، معتقد است «سرگذشتِ فاوست در سفری از بهشت به دوزخ از طریقِ زمین خلاصه می‌شود». اگر فقط با این پیش‌فرض به تماشای «فاوستِ» شوانکمایر بنشینیم، چیزِ زیادی عایدمان نمی‌شود. این‌جا نه از آن شکوه و شاعرانگیِ کلاسیسیسم خبری هست، نه از فرصتِ چندانی برای بازنماییِ نورِ الوهیت و نه اصلاً از مکانی بهشتی که سفرِ تراژیکِ دکتر فاوست از آن‌جا آغاز شود. مبدأ و مقصدِ اُدیسه‌ی دایره‌وارِ «فاوستِ» شوانکمایر (از اوج تا افول) خودِ دوزخ است. 

  گوشه‌گیر‌ترین هنرمندِ سینمای چکسلواکی با دست‌مایه قرار دادنِ سنّتِ نمایشِ عروسکی و خیمه‌شب‌بازی، جهت‌گیری سوررئالیستی با به‌کارگیریِ مقوله‌ی رؤیا (سرچشمه‌ی طبیعیِ تخیّل) و بیانی انتزاعی و در لفافه، کُلاژِ تلخ و تاریکی از افسانه‌ی جاودانه‌ی «فاوست» بازآفرینی کرده و با بهره‌وری از امکاناتِ نهفته در اثرِ اصلی موفّق به خلقِ مفاهیمی تازه و بروزِ واکنشی انتقادی به زندگی و زمانه‌ی نوعِ‌ بشر و مسأله‌ی بُغرنجِ مدرنیته شده است؛ مدرنیته‌ای که انگار در ابتدای فیلم از درونِ آن تخمِ‌مرغِ خالیِ داخلِ نان به‌یک‌باره آزاد شده و تقدیرِ تاریخیِ انسان را تحت‌الشّعاعِ خود قرار داده است. دخمه‌ای که نشانی‌اش را نمایندگانِ شیطان به مَرد داده‌اند از یک طرف به طبیعت و از طرفِ دیگر به شهر راه دارد. شاید به نظر بیاید که انتخاب با خودِ او باشد. 

  علاقه‌مندان می‌توانند برای استفاده برنامه‌های نمایش فیلم روزهای یکشنبه وچهارشنبه هرهفته، ساعت ۵بعدازظهر به سالن «سینما تک» موزه هنرهای معاصر تهران، واقع در خیابان کارگر شمالی مراجعه و یا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۸۸۹۵۱۹۶۵ تماس حاصل کنند.